Datum: 19-12-2019

Inspecteurs Richard Verheul en Alex de Wit van de OD NZKG voerden op 16 december samen met medewerkers van de gemeente Amsterdam en de politie een controle uit bij een Self Storage verhuurbedrijf in Amsterdam West. De Omgevingsdienst, gemeente en politie hadden hierbij de beschikking over speurhonden die speciaal getraind zijn op de herkenning van vuurwerk en drugs.

De toezichthouders van de OD NZKG controleren speciaal op milieuovertredingen. Er zijn bij deze controle enkel kleine overtredingen geconstateerd. Bij een soortgelijke controle op 26 augustus jl. is er door de Omgevingsdienst een (grote) partij lachgas aangetroffen.

Slotenmaker

Omdat de honden “iets” roken zijn er diverse opslagunits door de politie opengemaakt met behulp van een slotenmaker, na goedkeuring van de Officier van Justitie. De politie zoekt nog het e.e.a. uit over hun bevindingen.

De OD NZKG voert dit type controles samen met andere toezichthoudende instanties regelmatig uit. De samenwerking verloopt soepel. Bedrijven die de Self Storage units aanbieden voor verhuur zijn verantwoordelijk voor de regels en veiligheid in de units. Dat verschilt enorm per bedrijf is de conclusie. Door deze controles uit te voeren worden de bedrijven die de units verhuren gewezen op hun eigen verantwoordelijkheden en hopelijk leidt dit tot de verscherping van de huisregels binnen deze bedrijven.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem