Toezicht in tijden van corona. Na de inspectie doet de motorkap dienst als bureau om het formulier in te vullen.

Datum: 27-03-2020

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) heeft de afgelopen dagen diverse vragen gekregen van mensen die zich afvroegen hoe wij in deze bijzondere tijden van de Coronacrisis toezicht kunnen houden bij bedrijven als Tata Steel. Kan dat nu überhaupt nog wel en hoe doen jullie dat dan?

De controles zijn uiteraard wat aangepast vanwege de Coronamaatregelen, maar de OD NZKG gaat op een verstandige en veilige manier door. Het werken tijdens Corona vraagt om de nodige creativiteit, en veel werk vindt digitaal plaats. Voor bedrijven, waaronder ook Tata Steel, geldt dat het toetsen van rapportages gewoon kan doorgaan, net als het beoordelen van klachten en incidenten.

Toezichthouders blijven op pad voor controles

Maar de OD vindt het belangrijk fysiek aanwezig te zijn. Onze toezichthoudende en handhavende taken gaan door. Zo blijven we controles uitvoeren op de hinderaspecten geur, geluid en stof. Daar waar mogelijk voeren we controles uit op lopende dwangsomtrajecten bij Tata en Harsco. Inspecteurs van de OD hebben donderdag nog een ronde gereden over het terrein van Tata Steel. Daarbij is niets bijzonders gezien of geroken.

Consignatiedienst paraat

Bij incidenten hebben wij onze consignatiedienst die als altijd alert is. Per situatie beoordelen zij of een controle ter plaatse moet worden uitgevoerd of dat het anders kan.

Foto: Toezicht in tijden van Corona. Inspecties gaan zoveel mogelijk door. Na de inspectie doet de motorkap dienst als bureau om het formulier in te vullen.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem