Energieadvies gemeente Amsterdam

Datum: 07-09-2022

Om ondernemers en maatschappelijke instellingen te helpen bij energiebesparing biedt de Gemeente Amsterdam bedrijven en organisaties gratis een energieadvies met anderhalf jaar begeleiding aan.

Het traject bestaat uit een uitgebreide energiescan en anderhalf jaar lang ondersteuning door een energieadviseur van een ervaren bedrijf. Een uitgelezen kans nu de energieprijzen hoog zijn en het verplichte Label C voor kantoren met ingang van 1 januari 2023 wordt ingevoerd.

Meer weten? Kijk op de website van de gemeente Amsterdam en meld u aan.

Hoe werkt het?

Na uw aanmelding neemt een adviseur contact met u op voor een korte telefonische intake waarin het traject verder wordt uitgelegd en u eventuele vragen kunt stellen. Daarna bezoekt de adviseur uw pand en bekijkt de mogelijkheden.

Energieverbruik

U ontvangt een digitale rapportage die inzicht geeft in uw huidige energieverbruik, de besparingsmogelijkheden, kansen voor duurzame energieopwekking, de kosten, terugverdientijden en de wijze waarop u zaken kunt financieren.

Besparingsplan

De energieadviseur stelt samen met u een op maat gemaakt besparingsplan op, met concrete handvatten om op een efficiënte manier energie te besparen. Een duidelijke actielijst en planning laten zien wat u moet doen en het online dashboard laat zien wat het u oplevert.

Anderhalf jaar lang begeleiding

Over een periode van 1,5 jaar begeleidt uw persoonlijke energieadviseur u bij het uitvoeren van deze maatregelen. Ook helpt de adviseur u met het beoordelen van offertes en het op weg helpen bij de financiering, bijvoorbeeld met subsidies of een lening.

Aanmelden en meer informatie

Meer informatie over het gratis energieadviestraject op de website van de gemeente Amsterdam

Label C verplicht op 1 januari 2023


Wilt u meer weten over het verplichte Label C voor kantoren? Kijk dan op de website van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied.  Bekijk ons stappenplan en de veelgestelde vragen over Label C voor kantoren.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem