Datum: 15-05-2019

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG presenteerde tijdens een symposium in het Zaantheater, de uitbreiding van het digitaliseringsproces bij het doen van BUS meldingen (Besluit Uniforme Saneringen). Aanwezig waren adviesbureaus, overheden en andere partijen die veel te maken hebben met saneringsmeldingen bij het tijdelijk uitplaatsen van grond. In 2018 werd al een begin gemaakt om de administratieve handelingen bij deze procedure te vereenvoudigen.

Het formulier dat we sinds 2018 beschikbaar hebben wordt door de meldende partijen veelvuldig en naar tevredenheid gebruikt.

Procedure vrijwel compleet digitaal

Nu aan de start van het proces ook alle overige BUS TU meldingsformulieren zijn toegevoegd verloopt het ‘tijdelijk uitplaatsen proces’ bij ons vrijwel compleet digitaal. In deze formulieren zijn handige koppelingen opgenomen, waardoor bepaalde gegevens maar één keer gedurende het hele proces ingevuld hoeven worden. Dit levert alle meldende partijen en de OD NZKG opnieuw efficiëntie en tijdwinst op.

Enthousiaste reacties

De genodigden hebben een ‘kijkje in keuken’ gekregen en achter de schermen kunnen zien wat we doen met alle gegevens en waar die tijdwinst en efficiëntie wordt behaald. De verdere digitalisering is bij de verschillende partijen goed ontvangen. Enkele reacties waren ‘vakkundig en slim’ en ‘dit maakt het allemaal veel makkelijker’. Meer reacties zijn de horen en te zien op bijgevoegde filmopnamen. 

Symposium Verdere digitalisering BUS meldingen

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem