Datum: 28-02-2020

Op 27 februari heeft een bouwinspecteur van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) geconstateerd dat bouwwerkzaamheden ten behoeve van de skip cooling down area bij Harsco waren gestart vóórdat de vergunning hiervoor was verleend. De OD NZKG besloot hierop te handhaven door de bouw stil te leggen.

De skip cooling down area is een gebouw waar de nieuwe slakpannen worden gekoeld, voordat deze in de nieuwe hal bij Harsco verder worden verwerkt.

Optreden indien nodig

De bouwwerkzaamheden kunnen pas worden hervat op het moment dat de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied een omgevingsvergunning heeft afgegeven. Ondanks het belang om de hal met bijbehorende voorzieningen zo snel mogelijk te realiseren, waarbij de OD NZKG meewerkend is geweest, kunnen wij niet anders dan optreden op het moment dat buiten de kaders wordt getreden. Ook omdat er zonder vergunning dus nog geen zekerheid is of het constructief veilig kan worden gebouwd.

Update

De constructieve gegevens zijn op 29 februari goedgekeurd. Harsco heeft de bouwwerkzaamheden inmiddels weer hervat.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem