Schip in de haven

Datum: 25-07-2023

Op zondag 23 en maandag 24 juli zijn zowel bij de Port of Amsterdam als bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied een aantal meldingen ontvangen over geluidsoverlast van een harde bromtoon. Onze inspecteurs hebben contact opgenomen met de havenmeester van Port of Amsterdam en zijn op locatie geweest om de oorzaak van de bromtoon te achterhalen. De bromtoon is vermoedelijk afkomstig van een zeeschip dat in het weekend lag aangemeerd vlak bij de Cacaohaven in Amsterdam.

Port of Amsterdam heeft maandag contact gehad met de terminal waar het schip lag en gevraagd maatregelen te treffen om geluidsoverlast te voorkomen. Het schip is maandagavond 24 juli om 22.00 uur uit de haven vertrokken.

Vooral bewoners uit Westzaan en Zaanstad kunnen overlast ervaren van schepen die tijdelijk zijn aangemeerd en gebruik maken van generatoren voor de stroomvoorziening. Deze overlast kunt u 24/7 telefonisch melden bij de havenmeester van Port of Amsterdam. Kijk voor meer informatie op onze pagina Geluidsoverlast schepen.

Zie ook ons eerdere bericht over geluidsoverlast van schepen in de Alaskahaven

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem