Datum: 31-01-2023

De omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied roept deskundigen uit een reportage van EenVandaag over constructiefouten bij Kooksgasfabriek 2 op zich te melden. 

In de reportage kregen drie betrokkenen het woord en vertelden over fouten in de constructie van de Kooksgasfabriek 2 van Tata Steel. De omgevingsdienst is benieuwd naar concrete informatie over constructiefouten. Zodra die er is zullen we deze zorgvuldig bestuderen en daar zo nodig actie op ondernemen. Als omgevingsdienst zien wij toe op de naleving van milieu- en (constructie)veiligheidsregels en treden op als een bedrijf de regels overtreedt.

Inspecties door de OD NZKG op naleving van deze wetgeving vinden regelmatig plaats bij verschillende onderdelen bij Tata Steel, waaronder de Kooksgasfabriek 2. Dat kan leiden tot het opleggen van een handhavingsbesluit, bijvoorbeeld een dwangsom, bestuursdwang of intensief toezicht, met als ultiem middel een (gedeeltelijke) sluiting van een bedrijf.

Tata Steel heeft al meermalen lasten onder dwangsom opgelegd gekregen voor het overtreden van vigerende wet- en regelgeving.

Meer informatie

Vervuilende Kooksfabriek 2 van Tata Steel blijkt verkeerd gebouwd: rookt en lekt vanaf eerste dag ‘aan alle kanten’ – EenVandaag (avrotros.nl)

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem