datacenter Microsoft

Datum: 05-03-2024

Woensdag 21 februari heeft de rechtbank Noord-Holland uitspraak gedaan in een beroepszaak die was aangespannen door Stichting Red de Wieringermeer. De stichting maakte bezwaar tegen de door de provincie Noord-Holland verleende omgevingsvergunning voor het tweede datacenter van Microsoft op bedrijventerrein Het Venster in Middenmeer. De rechter heeft het beroep ongegrond verklaard.

Stichting Red de Wieringermeer wilde dat de omgevingsvergunning voor Microsoft vernietigd zou worden. Het bezwaar van de stichting was gericht op stikstofdepositie, het neerslaan van stikstof op de bodem en het in het water terecht komen van stikstofverbindingen uit de lucht. Volgens de rechter waren de belangen van de stichting niet in het geding en daarom werd het beroep afgewezen.
De provincie Noord-Holland is verantwoordelijk voor de grote datacenters. In de verleende omgevingsvergunning zijn onder andere voorschriften opgenomen ter bescherming van het milieu.

Zie ook eerder bericht beroepszaak vergunning Datacenter Microsoft.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem