Datum: 17-01-2023

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) heeft vandaag de openstellingsvergunning voor de Piet Heintunnel afgegeven. De Piet Heintunnel is sinds 2021 dicht voor een renovatie, om te voldoen aan de nieuwe Tunnelwetgeving.   

Alle wegtunnels die langer zijn dan 250 meter moeten sinds 2019 voldoen aan de nieuwe Tunnelwetgeving. Hierin staan allerlei regels over veiligheid. De Piet Heintunnel voldeed niet aan alle regels en ging in 2021 dicht voor een grote renovatie.   

De tunnel mag na de renovatie pas weer opengesteld worden, als een openstellingsvergunning is verleend. De aanvraag voor de openstellingsvergunning kwam eind oktober 2022 bij de OD NZKG binnen. De OD NZKG heeft de aanvraag beoordeeld. Omdat deze niet volledig was, hebben we om de ontbrekende gegevens gevraagd. Op 10 januari kwamen de laatste gegevens binnen. De OD NZKG heeft deze snel maar tegelijkertijd zorgvuldig beoordeeld. Aan alle vereisten om de tunnel weer veilig te kunnen openen is voldaan.   

Uiteraard is de OD NZKG na openstelling van de tunnel niet klaar. Dan gaan onze werkzaamheden over in regulier toezicht en voeren we 6-jaarlijks onderzoek uit waarbij we controleren of de tunnel voldoet aan de wetgeving.    

Fotocredit: Tom Feenstra

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem