Per 1 januari 2024 geldt de Omgevingswet. Dit formulier is beschikbaar vanwege het overgangsrecht. Meer weten?
Wanneer u van start gaat met het uitvoeren van de bodemsanering in sterk verontreinigde grond dan moet u dit melden bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) via dit formulier.
BUS-melding of 10 m3-melding
Als u te maken hebt met een ernstig geval van bodemverontreiniging en het gaat om een eenvoudige bodemsanering, dan kunt u een BUS-melding doen (Besluit Uniforme Saneringen). Bij zeer eenvoudige werkzaamheden mag u een 10 m3-melding/melding klein(schalig) grondverzet doen.
PFOS of PFOA
Amsterdam heeft beleid opgesteld voor bodem die PFOS (PerFluorOctaanSulfonzuur) of PFOA (PerFluorOctaanAcide) bevat. Meer informatie vindt u op de themapagina Bodem. Bij PFOS of PFOA kunt u geen BUS-melding of 10 m3-melding doen. Is bij deze stoffen sprake van een eenvoudige bodemsanering, vergelijkbaar met BUS, dan is een beknopt saneringsplan voldoende.
Saneringsplan
Als de activiteiten niet onder de BUS-regeling vallen moet u een saneringsplan indienen. Bij een groot project kunt u een raamsaneringsplan indienen en de werkzaamheden verdelen over verschillende uitvoerings- of werkplannen.