Velsen Noord

Datum: 05-09-2023

Inwoners van Velsen-Noord, Velsen-Zuid en IJmuiden meldden sinds zondag 3 september geluidsoverlast. De overlast is naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt door een generator van een schip aan de Concordiastraat in Velsen-Noord. Het schip is dinsdag 5 september rond 16.00 uur vertrokken.

Schip aan Grote Houtkade lijkt veroorzaker

Toezichthouders van gemeente Velsen, Havenbedrijf Amsterdam en ODIJmond zijn poolshoogte gaan nemen aan de kade in havengebied in Velsen-Noord. Hieruit bleek de geluidsoverlast te komen van een schip aan de Concordiastraat (Grote Houtkade). Dit schip is sinds zondagavond (23:30 uur) aan het lossen. Voor de energievoorziening wordt gebruik gemaakt van een dieselaggregaat. Dit maakte veel lawaai. Op deze ligplaats is het gebruik van een generator toegestaan. Met de kapitein zijn de mogelijkheden om het geluid te beperken besproken. Het schip heeft geen andere mogelijkheden om in haar energievoorziening te voorzien. Het schip is in de middag van dinsdag 5 september om ongeveer 16.00 uur vertrokken. Daarmee lijkt de oorzaak gevonden en wordt de geluidsoverlast opgelost.

Geluidsoverlast melden bij OD IJmond

Mocht er na dinsdagmiddag toch weer geluidsoverlast ervaren worden, dan kunnen inwoners dit melden via het formulier op de website van Omgevingsdienst IJmond.

Lees het volledige nieuwsbericht op de website van de OD IJmond.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem