Schip in de haven

Datum: 17-01-2024

Sinds dinsdagavond 16 januari 18.00 uur hebben we ongeveer 70 meldingen uit Zaanstad gehad van geluidsoverlast uit de richting van de Amerikahaven.

Wij hebben hierop contact gezocht met Port of Amsterdam. Het blijkt te gaan om een schip dat met aggregaten werkt door het ontbreken van walstroom. Port of Amsterdam is aan boord geweest van het schip. Rond 23 uur is één van de twee aggregaten uitgezet, maar dat heeft helaas niet tot minder overlast gezorgd.

Vertrek

Volgens Port of Amsterdam zal het schip op woensdag 17 januari om 16.00 uur vertrekken en om ongeveer 18.00 bij de zeesluis in IJmuiden aankomen.

Overlast melden

Geluidsoverlast van schepen kunt u 24/7 melden bij de havenmeester van Port of Amsterdam. Kijk voor meer informatie op onze pagina Geluidsoverlast schepen.

U kunt deze geluidsoverlast ook bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied melden, wij sturen de overlastmelding dan door. Ook gaan we met Port of Amsterdam verder in gesprek.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem