Luchthaven Schiphol met vliegtuigen

Datum: 16-12-2022

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied heeft Schiphol een last onder dwangsom opgelegd omdat ze tot nu toe nog geen volledige ZZS-inventarisatie heeft ingediend. Vanaf maart 2021 heeft de OD NZKG diverse waarschuwingsbrieven gestuurd en gesprekken gevoerd. Schiphol heeft alle tijd gehad om hieraan te kunnen voldoen. Daarom is de OD NZKG nu overgegaan tot het opleggen van een dwangsom.  

Schiphol moet vóór 1 maart 2023 de complete (p)ZZS inventarisatierapportage en het Vermijdings- en reductieplan (VRP) hebben ingediend bij de OD NZKG. Mocht dit niet tijdig worden ingediend, dan wordt de last onder dwangsom verbeurd.  

Achtergrond ZZS 
Alle bedrijven met een omgevingsvergunning milieu zijn sinds 2016 verplicht om vijfjaarlijks een ZSS-inventarisatie in te dienen bij de OD NZKG. Doel van deze inventarisatie is inzicht te krijgen in de maatregelen die bedrijven hebben genomen om de uitstoot van ZZS-stoffen te verminderen.  

Lees hier meer over Schiphol en de rol van de OD NZKG

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem