Tata Steel met huizen op de voorgrond

Datum: 04-03-2022

Hoeveel meldingen van overlast door Tata Steel waren er de afgelopen maand? Welk deel daarvan kwam uit Beverwijk? Hoeveel meldingen van ongewone voorvallen waren er in december 2021? Vanaf nu kun je dit soort informatie vinden in het dashboard overlastmeldingen en ongewone voorvallen Tata Steel op de website van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG).

Het dashboard toont de cijfers van overlastmeldingen bij de OD NZKG waarbij Tata Steel als veroorzaker is aangeduid. Hierbij kun je zelf een periode instellen waarvan je het aantal meldingen uit de omgeving van Tata Steel wil zien. Op een plattegrond van het gebied rondom Tata Steel zie je dan per wijk het aantal meldingen inzichtelijk per type overlast: geur, geluid en stof.

Ongewone voorvallen

Ook toont het dashboard het aantal gemelde ongewone voorvallen bij Tata Steel. Een ongewoon voorval is een gebeurtenis binnen een bedrijf die afwijkt van het normale bedrijfsproces en nadelige gevolgen voor het milieu kan opleveren. Een bedrijf moet een ongewoon voorval zo snel mogelijk bij de OD NZKG melden.

Transparantie

Loes de Maat, directeur van de OD NZKG: “Door de meldingen van overlast die we ontvangen beschikken we over relevante data voor de omgeving. Met dit dashboard maken we informatie over deze meldingen en ongewone voorvallen rondom Tata Steel inzichtelijk en toegankelijk voor iedereen. Zo zijn we transparant en dragen we bij aan een goede informatiepositie van alle betrokkenen.” De bedoeling is om in de toekomst in het dashboard ook inzichtelijk te maken wat de omgevingsdienst met de meldingen doet.

Heeft u vragen over het dashboard? Neem dan contact op via ons contactformulier

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem