De OD NZKG werkt samen met provincie, gemeenten en bodemspecialisten in heel Nederland aan een  actueel Bodeminformatiesysteem (BIS). Het doel is om complexe bodemzaken vanaf 1 januari 2022 eenvoudig en Omgevingswet-proof te ontsluiten voor burgers, bedrijven en overheden. In oktober 2019 hebben diverse stakeholders de bouwstenen gelegd voor een actueel Bodeminformatiesysteem. binnenkort geven we hier een vervolg aan:

De week van het BIS
Maandag 11 t/m vrijdag 15 januari 2021 

Tijdens deze week is er elke dag een interactieve online sessie waarin visie, samenwerking en (door)ontwikkeling van het BIS in de Omgevingswet centraal staan. De OD NZKG doet haar visie verder uit de doeken en nodigt al haar ketenpartners, collega-diensten en andere geïnteresseerde uit om met ons verder te denken. Meld je aan voor deze week via simone.mooij@odnzkg.nl.

Meer informatie en het programma staan binnenkort op deze pagina.

In het BIS moeten straks alle actuele bodemdata staan

Onze visie is dat iedereen met één klik op de kaart inzicht krijgt: snel, actueel, grondig en compleet. Vanuit verbinding met anderen en met transparante data-governance. En ook: gebruiksvriendelijk, kosteloos, toegankelijk (dus platform-onafhankelijk) en begrijpelijk gepresenteerd.

Visiedocument

In ons visiedocument lees je hoe wij denken wat het BIS moet zijn en wat het verschil is tussen hoe bodemdata nu wordt ontsloten en hoe dat straks gebeurt. Het visiestuk is een dynamisch document en we staan open voor suggesties. Reageren kan via ons contactformulier.

Stem