Binnenstad Weesp

Datum: 06-01-2022

Met ingang van 24 maart 2022 hoort Weesp officieel bij de gemeente Amsterdam. In de aanloop naar dit moment heeft de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) per 1 januari 2022 alvast de taken overgenomen van de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV). Hierbij gaat het om het verlenen van vergunningen aan bedrijven en inwoners van Weesp op het gebied van milieu en bodem en het toezicht hierop. Ook Stadsdeel Zuidoost van Amsterdam neemt een deel van de taken van de OFGV over.

Stadsdeel Zuidoost is verantwoordelijk voor: detailhandel, horeca, scholen en kleine zorginstellingen in Weesp. De OD NZKG neemt de overige taken op gebied van milieu en bodem grotendeels over.

Voor inwoners

Als inwoner heeft u waarschijnlijk weinig rechtstreeks met ons te maken, maar u merkt misschien wel de effecten van ons werk. Het is onze taak om schade aan het milieu door bedrijven zo klein mogelijk te houden. Wij stellen milieuregels op voor bedrijven en we controleren op de naleving van deze regels en andere wet- en regelgeving. We treden op als het misgaat. In Weesp zijn enkele honderden bedrijven waar wij toezicht op houden. Ervaart u overlast van een bedrijf, zoals geluid, geur, trillingen of stof? Of vermoedt u bodem-, lucht- of waterverontreiniging door een bedrijf? Meld dit dan bij ons. Zo helpt u ons de leefomgeving zo veilig en schoon mogelijk te houden.

Voor ondernemers

Als ondernemer bent u op deze website omdat u wilt bouwen of slopen, saneren of graven, afval verwerkt of producten maakt. Voor alle daarbij horende aanvragen, meldingen of ontheffingen verwijzen we u naar ons digitale Loket.

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op via het contacformulier of met Stadsdeel Zuidoost via email: VTH.Weesp@Amsterdam.nl of telefoon: 020-2525131.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem