Logo Week van het BIS

Datum: 24-12-2020

Wilt u een interessante week bijwonen waarin de verbetering van het Bodeminformatiesysteem (BIS) centraal staat? Van maandag 11 t/m vrijdag 15 januari 2021 organiseren wij deze Week van het BIS, met elke dag interactieve online sessies. Wij vragen bodemspecialisten, informatieadviseurs en iedereen die betrokken is bij bodembeleid om mee te denken over visie, samenwerking en (door)ontwikkeling van het BIS in de Omgevingswet.

Met de Omgevingswet, die in 2022 in werking treedt, wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen. Onze visie is dat hierbij een bodeminformatiesysteem past waarin iedereen,met één klik op de kaart inzicht krijgt: snel, actueel, grondig en compleet. Vanuit verbinding met anderen en met transparante data-governance. En ook: gebruiksvriendelijk, kosteloos, toegankelijk (dus platform-onafhankelijk) en begrijpelijk gepresenteerd.

Denk met ons mee

Tijdens de Week van het BIS nodigen we al onze ketenpartners, collega-diensten en andere geïnteresseerden uit om hierover met ons verder te denken. Met als ultieme doel: complexe bodemzaken vanaf 1 januari 2022 eenvoudig en Omgevingswet-proof te ontsluiten voor burgers, bedrijven en overheden.

Bent u er ook bij?

Het programma en meer informatie kunt u hier bekijken. Aanmelden is niet noodzakelijk, alle sessies zijn openbaar te volgen. De links naar de sessies staan hier ook in het programma.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem