Datum: 17-01-2019

Het postbusnummer van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied is per 1 januari 2019 komen te vervallen. Eind 2018 hebben wij een aantal publicaties gepubliceerd met daarin per abuis nog ons postbusnummer, als indieningsadres voor zienswijzen. Heeft u uw zienswijze retour ontvangen? Wij verzoeken u dan uw zienswijze alsnog in te dienen via het zienswijzeformulier of contact op te nemen met ons Regiebureau via 088-5670200. Wij bieden onze excuses aan voor dit ongemak.

Alle zienswijzen meenemen

In 2018 hebben wij ontwerpbesluiten gepubliceerd waarvan de zienswijze periode nog doorloopt in januari 2019. In het totale werkgebied van de Omgevingsdienst is bij in ieder geval vijf projecten (waaronder Hyde Park) ons vervallen postbusnummer vermeld, als indieningsadres voor zienswijzen. We onderzoeken op dit moment om hoeveel zienswijzen het precies gaat. We onderzoeken op dit moment ook hoe we dit het beste kunnen oplossen en of het nodig is de procedures (gedeeltelijk) opnieuw op te starten. Uitgangspunt is dat alle zienswijzen worden meegenomen in de beoordeling van de besluiten.

Zienswijzen met en zonder afzender

De zienswijzen die, voorzien van een afzender op de enveloppe, naar dit oude postbusnummer gestuurd zijn, worden geretourneerd naar de afzender. De zienswijzen die niet voorzien zijn van een afzender moeten door PostNL officieel geopend worden. Dit is een officiële procedure, waarbij het soms 2 á 3 weken kan duren voordat het poststuk aan de afzender geretourneerd wordt. De zienswijzen worden dus uiteindelijk wel altijd teruggestuurd naar de afzender. De OD NZKG kan in beide gevallen echter niet terughalen welke post aan wie is teruggestuurd. Wij kunnen dus helaas niet zelf contact opnemen met de afzender.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem