Datum: 03-04-2019

Alle meldingsformulieren Besluit Uniforme Saneringen ‘Tijdelijk Uitplaatsen’ (BUS/TU) zijn vanaf nu digitaal beschikbaar via de website van de Omgevingsdienst NZKG. Op 28 maart presenteerde de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG), tijdens een symposium, de uitbreiding van het digitaliseringsproces bij het doen van BUS meldingen in de Mozard Suite. Aanwezig waren adviesbureaus, overheden en andere partijen die veel te maken hebben met saneringsmeldingen bij werkzaamheden in de grond.

In 2018 werd al een begin gemaakt om de administratieve handelingen bij deze procedure te vereenvoudigen.

Procedure vrijwel compleet digitaal

In april 2018 organiseerden we een soortgelijke bijeenkomst bij de invoering van het digitale BUS meldingsformulier tijdelijk uitplaatsen. Dit formulier wordt inmiddels door alle meldende partijen veelvuldig en naar tevredenheid gebruikt.

Hieraan toegevoegd zijn nu ook alle overige BUS TU meldingsformulieren met daarin handige koppelingen, waardoor bepaalde gegevens slechts één keer gedurende het hele proces hoeven te worden ingevuld. Hierdoor kan het ‘tijdelijk uitplaatsen proces’ bij ons vrijwel compleet digitaal verlopen. Dit levert de meldende partijen en de OD NZKG opnieuw efficiëntie en tijdwinst op.

Emmy Meijers, directeur van de OD NZKG, die de grote groep belangstellenden aan het begin van de bijeenkomst welkom heette benadrukte de voordelen van deze digitalisering. ”Ik ben enorm trots dat wij als eerste OD dit traject zo vergaand hebben gedigitaliseerd”.

Achter de schermen

Genodigden kregen een kijkje in de keuken; wat wordt er aan de ‘achterkant’ bij de Omgevingsdienst NZKG gedaan met alle gegevens zodat duidelijk wordt waar de winst voor gebruikers wordt behaald.

Roeland Heuff van het SIKB gaf een presentatie over de landelijke digitale ontwikkelingen. De middag werd afgesloten door Michael Stolk, teammanager bodemtoezicht & Handhaving. Hij liet alle aanwezige partijen weten dat de Omgevingsdienst verder zal gaan om ook de andere meldingsformulieren te digitaliseren.

Meldingsformulieren BUS tijdelijk uitplaatsen

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem