Logo Week van het BIS

Datum: 18-01-2021

Van 11 t/m 15 januari organiseerde de OD NZKG de Week van het BIS. Elke dag waren er online sessies met als centraal thema:  ‘hoe komen we tot één gemeenschappelijk bodeminformatiesysteem, klaar voor de Omgevingswet en voor iedereen toegankelijk’ Adjunct-directeur Colinda Geertsma kijkt terug op een succesvolle week met inspirerende presentaties en een grote belangstelling “de opkomst overtrof al onze verwachtingen!”

Het BIS staat voor Bodeminformatiesysteem. De OD NZKG heeft een visie ontwikkeld om één regionaal systeem te hebben dat voor iedereen toegankelijk is, in de geest van de Omgevingswet.

Grote opkomst

Colinda Geertsma: “We hadden van tevoren geen indicatie hoeveel mensen hierop af zouden komen. Omdat het online was, kon iedereen de links naar de sessies aanklikken. We zaten elke dag op meer dan 100 deelnemers uit het hele land en daarmee was het qua opkomst in ieder geval een groot succes!”

Goede discussies

Elke dag waren er presentaties van bodemspecialisten en informatieadviseurs van de OD NZKG en van gastsprekers van de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord, Nazca Solutions, gemeente Amsterdam, DoorGrond Advies en Rijkswaterstaat. Ook werden er levendige discussies gevoerd. Simone Mooij was organisator van de week: “Er was veel interactie. Dat geeft wel aan hoe betrokken iedereen is en het belang hiervan erkent. Niet iedereen was het altijd met elkaar eens, maar dat is juist goed. Het draagt allemaal bij aan het bijscherpen van onze visie.”

Vervolg

Nadat de opbrengst van de Week van het BIS verwerkt is in de visie, wordt deze gedeeld met de opdrachtgevers van de OD NZKG. Daarna wordt een plan van aanpak opgesteld om het BIS verder door te ontwikkelen.

Hier vind je de presentaties van de Week van het BIS
Wil je de sessies terugzien? Mail dan naar simone.mooij@odnzkg.nl


Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem