Datum: 26-04-2018

Het Europees Medicijn Agentschap (EMA) gaat zich in 2019 vestigen in een nog te bouwen kantoor aan de Zuidas in Amsterdam. De verhuizing van het agentschap, nu nog gevestigd in Londen, kent een strakke tijdsplanning. Dankzij intensieve samenwerking hebben wij de omgevingsvergunning voor de bouw van het pand in recordtempo kunnen verlenen.

Namens de gemeente Amsterdam behandelen wij alle benodigde (omgevings)vergunningen voor het EMA, waar zo’n 900 mensen werken. Het Rijksvastgoedbedrijf ontwerpt en ontwikkelt de nieuwe huisvesting aan de Zuidas.

Recordtempo

De aanvraag ontvingen wij op 16 april en vandaag werd de omgevingsvergunning verleend. Het afhandelen van deze aanvraag binnen 10 dagen is gelukt dankzij een intensieve voorbereiding van het te doorlopen bouw- en vergunningenproces. Normaal gesproken duurt zo’n traject minimaal 8 weken en vaak wordt dat bij grote bouwplannen nog verlengd.

Intensief voortraject

Dura Vermeer ontving begin maart definitief de opdracht voor de bouw van het pand. Het voorlopige ontwerp van het bouwplan hadden wij op dat moment al op hoofdlijnen beoordeeld. Ook was toen de ruimtelijke planvorming (het vaststellen van een uitwerkings-bestemmingsplan en het afgeven van een omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan) al grotendeels rond.

Nauwe samenwerking

Tijdens dat voortraject hebben we nauw samengewerkt met onze opdrachtgever (gemeente Amsterdam), het Rijksvastgoedbedrijf en brandweer Amsterdam-Amstelland. In april zijn, samen met alle betrokkenen, de laatste zaken uitgewerkt en beoordeeld op het gebied van brandveiligheid, constructieve veiligheid, duurzaamheid en welstand.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem