smog

Datum: 06-08-2020

Het wordt de komende dagen erg warm. Daarom activeert het RIVM vanaf donderdag 6 augustus het Nationaal Hitteplan. Ook geldt er een smogwaarschuwing. Het Nationaal hitteplan en de smogwaarschuwing gelden voor het hele land. Volgens het KNMI kan het warme weer nog tot na het weekend aanhouden.

Smog door ozon

Smog door ozon ontstaat bij ophoping van luchtvervuiling op zonnige dagen. Het RIVM adviseert mensen die gevoelig zijn voor smog om binnen te blijven en om zware lichamelijke inspanning te beperken. In Europa zijn voor ozon een informatie- en een alarmdrempel vastgesteld. Bij (dreigende) overschrijding van deze waarde kunnen mensen die gevoelig zijn voor smog, klachten krijgen. Het RIVM brengt dan een waarschuwing uit. De luchtkwaliteit is dan “slecht” volgens de Nederlandse Luchtkwaliteitsindex. Dit brengt ook een grotere kans op geuroverlast met zich mee.

Actuele en verwachte smogniveaus vindt u op www.luchtmeetnet.nl. Hier kunt u ook de luchtkwaliteit op uw locatie en de gemeten concentraties op meetpunten van RIVM, GGD Adam, DCMR, OMWB, ODRA en RUDZL vinden.

[bron: persbericht RIVM]

Meer informatie vindt u op de website van het RIVM.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem