Bedrijventerrein Harsco

Datum: 10-05-2019

Inspecteurs van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) bezochten in de periode 24 januari tot en met 24 april zestien maal het bedrijf Harsco Metals om te controleren of het bedrijf zich houdt aan de voorschriften die de OD heeft opgelegd met betrekking tot het kiepen van slakken. De inspecteurs constateerden 6 maal een overtreding.

Binnen het werkgebied van de OD NZKG is er momenteel geen bedrijf dat vaker wordt bezocht en gecontroleerd dan Harsco. Gemiddeld is dat eenmaal per week; de frequentie is afhankelijk van het aantal klachten.

De OD NZKG heeft Harsco Metals sinds 23 januari een last onder dwangsom (LOD) opgelegd. Per overtreding wordt 25.000 euro in rekening gebracht. Als het totaal aantal overtredingen twaalf is wordt de dwangsom geïnd. Hiertegen is bezwaar en beroep mogelijk door het bedrijf.

Wob-verzoek

Naar aanleiding van de inspecties en overtredingen is een Wob-verzoek ingediend. Het besluit hierop is half mei gepubliceerd.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem