Datum: 26-11-2020

De rechtbank heeft het beroep in de rechtszaak dat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) tegen de provincie Noord-Holland en de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) heeft aangespannen, gegrond verklaard. De OD NZKG moet binnen 36 weken een nieuw besluit nemen over de vaststelling van de emissiegrenswaarde voor stikstof (NOx) voor Hoogoven 7.

De OD NZKG had een hogere waarde dan de BBT-65 conclusie opgelegd. Dit vanwege de buitensporig hoge kosten die dit met zich mee zou brengen vergeleken met het geringe milieuvoordeel dat dit zou opleveren. De rechtbank gaat hier echter niet in mee. De Omgevingsdienst gaat met inachtneming van deze uitspraak opnieuw onderzoek doen en kritisch naar de mogelijkheden kijken.

De Dorpsraad Wijk aan Zee was ook een beroepszaak gestart tegen het genomen besluit van de OD NZKG. Dit heeft de rechtbank ongegrond verklaard.

Lees hier het bericht van de rechtbank: ‘Vernietiging vaststelling van emissiegrenswaarde stikstofoxide voor Tata Steel’ en de uitspraken.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem