sinterkoelers tata steel

Datum: 03-10-2019

De rechtbank Haarlem heeft de OD NZKG in het gelijk gesteld om Harsco tweemaal een last onder dwangsom op te leggen van in totaal 450.000 euro. Erik Petit, regisseur Tata Steel: ‘We laten hiermee duidelijk zien dat we tot professionele besluiten zijn gekomen dankzij de deskundige inzet van meerdere OD-collega’s.’

Grafietregens

Tussen het voorjaar van 2018 en juli 2019 is regelmatig sprake geweest van stofemissies vanaf het terrein van Tata Steel. Deze zogenaamde grafietregens waren afkomstig van het bedrijf Harsco. Om de overlast hiervan te stoppen hebben we in opdracht van de provincie een aantal maatregelen genomen, waaronder het twee keer opleggen van een Last onder Dwangsom.
Daartegen heeft Harsco bezwaar gemaakt.

Uitspraak

De rechtbank Haarlem heeft de provincie op 1 oktober 2019 in het gelijk gesteld. Harsco moet de dwangsommen betalen. Erik Petit: ‘We laten hiermee duidelijk zien dat we tot professionele besluiten zijn gekomen dankzij de deskundige inzet van meerdere OD-collega’s.’ De Last onder Dwangsom wordt in porties verbeurd. De eerste Last onder Dwangsom bedroeg 30 keer 5.000 euro. Onder de tweede Last onder Dwangsom zijn tot nu toe 11 van de maximaal 12 overtredingen geconstateerd, waarvan de meest recente in juli 2019. In totaal gaat het om een bedrag van 450.000 euro.

Lees de uitspraak

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem