Zaandam

Datum: 09-01-2019

Het Projectbureau Noordzeekanaalgebied heeft onderzocht welk effect de energietransitie en circulaire economie kan hebben op de aanwezige industrie in het Noordzeekanaalgebied. De OD NZKG adviseerde het Projectbureau in dat verband over indicatieve milieuzonering rondom installaties en infrastructuur die passen bij deze transitie.

Bij milieuzonering gaat het om het voorkomen van hinder en gevaar. Dit kan door voldoende afstand te houden tussen milieubelastende activiteiten (zoals bedrijven) en gevoelige functies (zoals woningen). Het gaat om de milieuthema’s geluid, lucht, externe veiligheid en straling.

Het Projectbureau heeft het advies van de OD NZKG opgenomen in het rapport “Ontwikkelstrategie Energietransitie NZKG -Kansen en acties, nu en later”. In het rapport staat een overkoepelende integrale ontwikkelstrategie voor de energietransitie van het Noordzeekanaalgebied.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem