Drugsafval

Datum: 09-11-2020

Sinds 1 november geldt een nieuw Drugsconvenant in Noord-Holland. Hierin staan afspraken over het onderling uitwisselen van informatie, zodat hennepkwekerijen en drugslabs nog beter kunnen worden opgespoord. De OD NZKG is één van de partijen die het convenant hebben ondertekend.

Het Drugsconvenant is ondertekend door de 34 gemeenten, politie Noord-Holland, het Openbaar Ministerie Noord-Holland, woningcorporaties en woningbouwverenigingen, netwerkbeheerders, drinkwaterbedrijven, waterschappen, intergemeentelijke sociale diensten en omgevingsdiensten.

Strijd tegen de georganiseerde drugscriminaliteit

Frans Gerritsen is beleidsadviseur handhaving bij de OD NZKG: “Samenwerking en uitwisseling van informatie zijn ontzettend belangrijk in de strijd tegen de georganiseerde drugscriminaliteit. De afspraken die zijn vastgelegd in het Drugsconvenant vormen de basis om keihard de strijd aan te gaan tegen deze vorm van criminaliteit. De medewerkers van OD NZKG beschikken over specifieke bevoegdheden en komen op plaatsen waar de andere handhavingspartners niet komen. Daarnaast beschikt de dienst over essentiële informatie over bedrijven en bedrijventerreinen”.

Gevaar

Druggerelateerde criminaliteit zorgt voor gevaar in woonwijken, op bedrijventerreinen en in het buitengebied. Vaak gaat het samen met belastingontduiking, uitkerings- en zorgfraude en het witwassen van crimineel geld. En bij een dumping van chemisch afval van een drugslab, loopt ook het milieu schade op.

Melden

Vermoedt u een drugslab of hennepkwekerij? Bel dan de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Meer informatie over de gevaren van drugsproductielocaties en hoe u ze kunt herkennen, vindt u op de website www.nhdrugsalert.nl.

Lees hier het Convenant Aanpak Drugslocaties Noord-Holland 2020-2025: https://www.nh-sv.nl/kennisbank/ondermijning/convenant-aanpak-drugslocaties/.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem