Tata Steel

Datum: 04-05-2021

Bewoners van de IJmond die een klacht hebben over overlast veroorzaakt door Tata Steel IJmuiden, kunnen dit voortaan eenvoudiger melden bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG). De OD NZKG heeft hiervoor de tool ‘Meldpunt Overlast Tata Steel’ ontwikkeld. Dit is een webapplicatie waarmee je in een paar stappen een melding maakt en waar je direct ziet of er al meer meldingen zijn gedaan.

De ontwikkeling van deze tool komt voort uit het Uitvoeringsprogramma Tata Steel, waarmee de OD NZKG beter wil aansluiten op de behoeften van de omwonenden van de staalfabriek.

Programmamanager Tata Steel Erik Petit is blij met de nieuwe tool: ‘Het ontvangen van meldingen is heel waardevol voor ons, want het is vaak de snelste signalering dat er iets aan de hand is. Daarom is het van groot belang dat het maken van een melding snel en eenvoudig kan. Met deze tool klik je op de kaart je locatie aan en binnen vier stappen heb je je melding verzonden.’

Overzicht actuele meldingen

Een belangrijke toevoeging ten opzichte van het oude formulier ‘Melden overlast’, is dat het in de nieuwe applicatie mogelijk is om actuele meldingen te zien op de kaart. Als gebruiker kun je nu direct zien of er in jouw omgeving al overlast is gemeld door anderen, om wat voor soort overlast het gaat en wat de status van de melding is.

Eerste versie

Op dit moment werkt het meldpunt alleen voor klachten over overlast door Tata Steel. De tool wordt nog verder ontwikkeld. De bedoeling is deze op termijn uit te breiden naar het hele werkgebied van de OD NZKG.

Uitvoeringsprogramma

De nieuwe tool is een voortvloeisel uit het ‘Uitvoeringsprogramma Tata Steel’. Met dit programma wil de OD NZKG vergunningen verder aanscherpen, processen versnellen, toezicht en handhaving intensiveren en meer zichtbaar en aanspreekbaar zijn voor de IJmonders. Door onder andere het openen van een loket in Wijk aan Zee en met elkaar in gesprek te gaan over de prioriteiten, kunnen we de wensen van de mensen uit de omgeving nadrukkelijker meenemen.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem