minister geeft startsein verbreding A9

Datum: 16-03-2021

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) gaf gisteren het startsein voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) verzorgt het gehele Vergunningen, Toezicht en Handhavingstraject van dit project.

Complex traject

Het gaat hier om een complex infrastructureel project waar een groot aantal disciplines van de OD NZKG bij betrokken is. Zoals nu voorzien gaat het om ongeveer 130 gecoördineerde uitgebreide Tracéwetaanvragen, reguliere aanvragen omgevingsvergunning, meldingen en ontheffingen bouwlawaai. Dit doen wij namens de gemeentes Amstelveen, Ouder-Amstel en Haarlemmermeer.

Verbreding A9

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. In Amstelveen wordt de weg verdiept aangelegd en in Ouder-Amstel komen hogere geluidschermen. Dit zorgt voor minder geluid in de omliggende woonwijken. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad.

Meer info: Persbericht Rijkswaterstaat

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem