Datum: 22-11-2018

Op woensdag 21 november heeft een milieu-incident plaatsgevonden bij het bedrijf Van Appeldoorn Chemical Logistics B.V. in Woudenberg. Namens provincie Utrecht voert de OD NZKG het toezicht en de handhaving uit bij dit bedrijf. Ter plekke heeft onze inspecteur geconstateerd dat er oplosmiddelen in de gemeentelijke riolering zijn geloosd, niet conform vergunning, en dat het incident niet bij ons is gemeld als ongewoon voorval. Hiertegen zal handhavend worden opgetreden.

Rond 10.00 uur woensdagochtend werd in de buurt van de Stationsweg Oost in Woudenberg een vreemde lucht geroken vanuit het riool. De omgeving is enige tijd ontruimd geweest. Verschillende instanties hebben onderzoek gedaan naar de bron van herkomst: het bleek te gaan om alfa-methylstyreen en de bron was gelegen bij het bedrijf Van Appeldoorn Chemical Logistics B.V.

We hebben Van Appeldoorn direct verordonneerd de aansluiting op het gemeentelijk riool af te sluiten. Tevens zijn afspraken gemaakt dat het bedrijfsriool wordt gereinigd door een deskundig bedrijf. Momenteel wordt onderzocht welke handhavingsstappen worden genomen.

Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Woudenberg.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.
Stem