HG International

Datum: 15-07-2021

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) heeft HG International uit Almere twee lasten onder dwangsom opgelegd van in totaal ruim drie miljoen euro.

De eerste last onder dwangsom is vanwege het feit dat de opslag van gevaarlijke stoffen niet voldoet aan de eisen van brandveiligheid, zoals de brandwerendheid van de loodsen, ontvluchting en de blusvoorzieningen. HG International heeft deze week de eerste maatregelen genomen en heeft komende maanden de tijd om de opslagvoorzieningen op orde brengen. De OD NZKG controleert samen met de brandweer Flevoland of HG hieraan werkt.

De tweede last onder dwangsom is voor het veiligheidsbeleid van HG dat niet op orde is. Zoals het onvoldoende onderzoeken van incidenten en treffen van maatregelen om herhaling te voorkomen en voor het niet goed uitvoeren van wijzigingen (bijvoorbeeld in het productieproces) binnen het bedrijf.

Foto: Google

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.
Stem