Bedrijventerrein Harsco

Datum: 14-03-2019

Door Harsco Metals Holland B.V. is beroep aangetekend tegen de eerste last onder dwangsom (oktober 2018) en bezwaar aangetekend tegen de tweede last onder dwangsom (januari 2019). Hiermee gaat het bedrijf juridisch in verweer tegen de ingezette handhaving.

Sinds oktober 2018 wordt er extra gecontroleerd bij Harsco omdat er veel klachten waren over  stofverspreiding die ontstond bij het leegmaken van de pannen met slakken van de oxystaalfabriek. Om de stofverspreiding tegen te gaan, is handhavend opgetreden tegen Harsco. De eerste last onder dwangsom is met 30 overtredingen volgelopen. Het maximale bedrag van €150.000,- euro wordt hierop verbeurd.

Daarom is in januari 2019 een nieuwe en zwaardere last onder dwangsom opgelegd van 25.000 euro per overtreding. De tweede last onder dwangsom kan vollopen als er twaalf overtredingen worden geconstateerd.  Op dit moment staat de teller op 4 vastgestelde overtredingen. 

Het toezicht op de tweede last onder dwangsom wordt voortgezet. Dit betekent dat de OD NZKG controles blijft uitvoeren op de wijze waarop pannen worden leeggemaakt en de maatregelen die het bedrijf neemt om stofverspreiding tegen te gaan.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem