softbot award

Datum: 21-04-2021

Op 21 april tijdens het jaarlijks congres Robotisering in de Overheid werd de OD NZKG uitgeroepen tot winnaar van de Softbot Award 2021! Procesadviseur Danny van Zoen nam met gepaste trots de award digitaal in ontvangst.

Het kennisplatform Robotisering in de overheid, looft ieder jaar de softbot award uit voor de beste implementatie van een software robot binnen een overheidsorganisatie. We hebben de prijs gewonnen voor de softbot binnen het proces van het geautomatiseerd anonimiseren en meta dateren. Deze toepassing biedt de te publiceren stukken geautomatiseerd aan. De taalsoftware anonimiseert en/ of meta dateert vervolgens automatisch de stukken. De softbot zorgt er vervolgens weer voor dat de stukken netjes op hun plek komen in ons zaaksysteem.

Lef

De inzendingen voor de prijs zijn beoordeeld op efficiëntie, complexiteit, originaliteit, kwaliteit en de WAUW-factor. De vakjury sprak lovende woorden over onze toepassing. Met name het lef van de organisatie om een stuk van een van haar meest gevoelige en complexe processen op deze wijze te automatiseren kon rekenen op lof. Maar ook de maatschappelijke relevantie en efficiencywinst zijn hoog gewaardeerd. Een hele mooie waardering en erkenning voor ons werk.

Dank

En zoals het hoort bij het winnen van een award, woorden van dank. Natuurlijk dank aan het management voor het steunen van dit initiatief, het geloof en vertrouwen in de deskundigheid van onze medewerkers. Grote dank aan team Proces & Informatie die deze implementatie mogelijk heeft gemaakt. Maar bovenal gaan er woorden van dank uit naar het regiebureau. De toepassing vindt plaats binnen hun team. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest. Deze award is een erkenning voor het gedane werk, de vasthoudendheid en bovenal de samenwerking tussen de teams.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze softbot en hoe deze ook in uw organisatie ingezet kan worden? Neem dan contact met ons op.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem