eNose

Datum: 23-09-2020

Op dinsdagavond 22- en woensdag 23 september krijgt de OD meldingen van inwoners van Wijk aan Zee en Beverwijk over een eierachtige, benauwende geur. OD NZKG doet momenteel onderzoek in het gebied naar de mogelijke oorzaak. Onze inspecteurs zijn ter plekke geweest om een geurronde te doen en momenteel lezen we de eNoses uit.

Update

Bij de geurrondes afgelopen woensdag en donderdag hebben onze inspecteurs gebruik gemaakt van mobiele eNoses. Met name op donderdag is een sterke geur waargenomen en hiermee wordt de gemelde geuroverlast bevestigd. Het vermoeden bestaat dat het van de Kooksfabriek komt, maar dat is zo niet met zekerheid te zeggen. Naar aanleiding van de waarnemingen heeft de OD NZKG Tata Steel verzocht aanvullende informatie te verstrekken over de mogelijke oorzaken van de stankoverlast en een verzoek neergelegd om onderzoek te doen naar de herkomst van deze lucht. Het blijven melden van geuroverlast bij de OD NZKG is van belang.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem