Na afronding renovatie Oostlijn Centraal Station

Datum: 07-04-2020

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) heeft op verzoek van de Dienst Metro en Tram van de gemeente Amsterdam een gedoogbeslissing genomen voor het in gebruik houden van de Oostlijn metro.

De afgelopen jaren heeft de gemeente Amsterdam de stations van de Oostlijn grondig gerenoveerd, waardoor de tunnels en ondergrondse stations van de Oostlijn bouwkundig up-to-date, veiliger en comfortabeler voor reiziger en medewerkers zijn. Een aantal maatregelen is nog niet afgerond en daardoor voldoen nog niet alle stations aan alle veiligheidseisen. Het gemeentebestuur heeft daarom aan de Omgevingsdienst een gedoogbeslissing gevraagd tot aan alle eisen is voldaan.

Gedogen verantwoord

Betrokken experts van en namens de dienst Metro en Tram hebben zorgvuldig naar de situatie gekeken.  Zij vinden het met een pakket van maatregelen verantwoord de dienstregeling voort te zetten tijdens het afronden van de resterende werkzaamheden gericht op het volledig voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit 2012. De Omgevingsdienst, geadviseerd door de Brandweer, heeft daarop besloten de gedoogbeslissing te nemen voor het in gebruik houden van het ondergrondse gedeelte van de Oostlijn.

Extra maatregelen

De komende tijd wordt gewerkt aan maatregelen zoals de installaties van het brandveiligheidssysteem en het verder verbeteren van de vluchtwegen voor reizigers in de stations Nieuwmarkt en Centraal Station-Oost. Uiterlijk 31 december 2022 moet worden voldaan aan alle wettelijke eisen. De Omgevingsdienst zal tussentijds toezien op het nakomen van alle afspraken.   

Foto: Gemeente Amsterdam, G. Dubbelman

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem