Luchthaven Schiphol met vliegtuigen

Datum: 24-01-2023

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) heeft Schiphol toestemming verleend om de Tijdelijke Opslag Plaats 3 Schiphol (TTOP 3) in gebruik te nemen voor de opslag van PFAS houdende grond, vooruitlopend op het verlenen van een omgevingsvergunning milieu.  

Op basis van de ingediende aanvraag en de beoordeling van de documenten, is het aannemelijk dat de aangevraagde omgevingsvergunning op korte termijn kan worden verleend. Vooruitlopend daarop mag Schiphol nu al -op eigen risico- de Tijdelijke Opslag Plaats 3 in gebruik nemen voor de opslag van PFAS houdende grond. 

De OD NZKG heeft daartoe een gedoogbeslissing afgegeven. Aan de gedoogbeslissing zijn strikte voorwaarden verbonden. De Omgevingsdienst zal erop toezien dat Schiphol aan de gestelde voorwaarden voldoet.   

Gedoogbeslissing
De gedoogbeslissing is vanaf vandaag voor een periode van 6 weken in te zien op Overzicht Actuele bekendmakingen – Loket OD NZKG. Via de Lijst van actuele bekendmakingen vindt u het document onder ‘H’meer – Gedoogbeslissing – Evert van de Beekstraat 202 – Schiphol’

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem