havengebied Amsterdam

Datum: 22-04-2022

Als circulaire ondernemer wil je afvalstromen die overblijven na productie weer hergebruiken. Toch mag dat niet zomaar. Want om mens en milieu te beschermen, moeten die afvalstoffen veilig, schoon en/of stevig genoeg zijn. Rondom het verwerken, toepassen en vervoeren gelden officiële regels. Alleen, wat zijn die regels precies? Hoe vind je de bomen door het bos van afvalwet- en regelgeving? En hoe zit het dan met die ellenlange procedures? Je ontdekt het tijdens deze (offline) expertmeeting.

Omgevingsdiensten – ondersteund door onder andere het Ministerie, Rijkswaterstaat en Het Versnellingshuis – kijken naar wat mogelijk is binnen de geldende regels voor het realiseren van een circulaire economie. En proberen met bedrijven mee te denken om reststromen weer een nuttige bestemming te geven.

Tijdens de expertmeeting van donderdag 2 juni 2022 leer je van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied hoe wij te werk gaan. En delen een aantal bedrijven uitdagingen om circulair aan de slag te gaan. Met een panel van wetenschappers vanuit Het Groene Brein én de collectieve kennis uit de zaal proberen we tot concrete oplossingen te komen. Die jij vervolgens kunt inzetten voor jouw circulaire business.

Sprekers

  • Laura Hellendoorn, Manager Health Safety and Environment at Forbo Flooring B.V.
  • Jacqueline Cramer, Universiteit Utrecht & Metropoolregio Amsterdam
  • Arjen Snijder, Adviseur Afval en Circulaire Economie bij OD NZKG

Waarom dit interessant is voor jou

  • Je doet de laatste kennis en inzichten op over circulaire economie en de wet-en regelgeving die daarbij horen
  • Je ontmoet bedrijven en wetenschappers en breidt daarmee jouw netwerk uit
  • Je hebt de gelegenheid om met experts te sparren over jouw uitdagingen of kennisbehoefte
  • Je komt een stap verder met tips en suggesties

Praktisch

Aanmelden

Schrijf je in via: Versnellingshuis CE

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem