Datum: 22-01-2021

Een coalitie van bedrijven en overheden uit de Amsterdamse datacenterketen heeft de afgelopen maanden een energiebesparing gerealiseerd van 10 procent. Dit door dataservers, zonder prestatieverlies, in de ‘spaarstand’ te laten draaien.

Dit is het eerste resultaat uit de pilots die zijn gedaan bij onder andere Schiphol, KPN, Rabobank en de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. Doel van de datacenter-energiebesparingscoalitie LEAP (Lower Energy Acceleration Program) is het energieverbruik met 20 tot 40 procent te reduceren in de komende drie jaar.

Instructiemateriaal

De positieve resultaten van de pilots zijn inmiddels actief gedeeld met de partijen in de LEAP-coalitie, aan de hand van informatie, instructie- en trainingsmateriaal (de zogenoemde ‘Happy Flow Manual’). Dit moet de overstap naar brede ingebruikname van de energiezuinige ecomodus snel en efficiënt toepasbaar maken voor iedere organisatie.

Meer informatie

Wilt u meer weten of ook meedoen aan dit besparingsinitiatief? Op de website van coalitiepartner Amsterdam Economic Board leest u het hele persbericht, met daarin ook links naar de Happy Flow Manual en de volledige pilot-resultaten.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem