Bedrijventerrein Harsco

Datum: 10-02-2020

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) heeft een derde en zwaardere dwangsom opgelegd aan Harsco Metals omdat het bedrijf niet kan voldoen aan de regels die zijn gesteld voor stofuitstoot bij het kiepen van slakken.

Deze derde last onder dwangsom is een vervolg op de tweede, opgelegd in januari 2019. Deze is na 12 overtredingen ‘ volgelopen’.  Nu de derde last onder dwangsom is opgelegd, zal de OD NZKG per geconstateerde overtreding 30.000 euro in rekening brengen. Dit heet verbeuren. Inning van de bedragen kan na elke verbeuring of op het moment dat de last op dwangsom is uitgewerkt. Na twintig verbeuringen is de derde last uitgewerkt.

Verscherpt toezicht

OD NZKG zal naleving op de regels blijven afdwingen. Dit betekent dat de OD NZKG controles blijft uitvoeren op de wijze waarop de slakken worden gekiept en de maatregelen die het bedrijf neemt om stofverspreiding tegen te gaan.

Harsco Metals staat sinds november 2018 onder verscherpt toezicht van de OD NZKG.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem