Controles bij brandstofterminals vanwege COVID-19

Datum: 22-05-2020

Door de coronacrisis zijn de brandstofprijzen laag en zijn oliehandelaren massaal gaan inslaan. De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) heeft de afgelopen tijd controles uitgevoerd bij de terminals binnen ons werkgebied, om te zien of alles veilig verloopt.  De uitkomsten hiervan waren positief.

In een flitsbezoek heeft de OD NZKG samen met de collega’s van de Veiligheidsregio 11 bedrijven gecontroleerd. Vanzelfsprekend is dit gebeurd met inachtneming van de RIVM-richtlijnen: zo min mogelijk contact met mensen, 1,5 meter afstand en waar het kan digitaal.

Veiligheidsrisico’s

Gecontroleerd is of sprake was van overvullen of overschrijden van de vergunde opslaghoeveelheden voor de terminals. Dit zou grotere veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Maar ook of het interne toezicht op de bedrijfsprocessen op orde is.

Zorgvuldig

De onderzochte bedrijven gingen zorgvuldig om met de veiligheid. Er was geen sprake van overvulling. Ook stonden er bijvoorbeeld geen tankauto’s die gebruikt werden als extra opslagcapaciteit. Tijdens deze steekproef was de aanwezigheid van een noodorganisatie op orde (voor eventuele calamiteiten) en werd goed rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem