Datum: 15-05-2020

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied heeft Colinda Geertsma benoemd tot adjunct-directeur Regulering & Expertise. Geertsma komt van de Veiligheidsregio Utrecht en start per 15 mei 2020. Zij vervangt Frank Meelker die per 1 juli met pensioen gaat. Zij wordt in haar nieuwe functie verantwoordelijk voor vergunningverlening, inhoudelijke expertise & advisering, waaronder juridische zaken.

Geertsma (1965) heeft jarenlange ervaring in de publieke sector. Zij werkte sinds 2013 bij de Veiligheidsregio Utrecht, eerst als directeur Bedrijfsvoering en sinds november 2016 als directeur Preparatie Brandweer. Daarvoor heeft zij diverse functies bekleed bij de gemeente Hilversum, waaronder Directeur Dienstverlening en bij de Dienst Bestuur. Bij de gemeente Amsterdam heeft zij gewerkt in de sector Openbare Ruimte. Geertsma studeerde Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam en heeft een post-master Psychologie van organisatieverandering aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Milieu en leefbaarheid

Voor Geertsma is de overstap naar de Omgevingsdienst een hele logische: ‘Werken voor de publieke zaak is mooi. Ik vind zorg voor het milieu heel belangrijk en ben erg bezig met leefbaarheid van ons land. Het intrigeert me hoe je dat allemaal regelt.’ De OD NZKG is blij met de komst van Geertsma: ‘Met Colinda krijgen we er in onze directie iemand bij die veel ervaring heeft in gemeenten en bij onze ketenpartners. En een frisse blik van buiten die ons weer verder brengt in de vernieuwing die nodig is bij de komst van de Omgevingswet’, aldus Emmy Meijers, algemeen directeur OD NZKG.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem