Zaandam

Datum: 27-03-2019

Op 27 maart is een rapport naar de gemeente Zaanstad gestuurd door het bedrijf MOB waarin een onjuist beeld geschetst wordt over de biomassacentrale die gebouwd wordt in Zaandam. Dat geeft onrust en verwarring. In een reactie stelt de gemeente dat de nieuwe centrale voldoet aan alle eisen en minder zal uitstoten dan wettelijk is toegestaan. De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied ziet er op toe dat de werking van de centrale voldoet aan de vastgelegde normen.

Bovendien is Bioforte verplicht om extra filters aan te leggen die de lucht nog meer zuiveren. Dit is ook vastgelegd in de nieuwe voorschriften. Deze centrale kan niet vergeleken worden met de veel grotere centrale in Alkmaar die veel meer uitstoot.

Iedereen in Zaanstad moet op termijn gebruik gaan maken van duurzame energiebronnen. Fossiele brandstoffen zoals olie, kolen en gas raken op. Daarom werkt de gemeente Zaanstad aan verduurzaming van de energievoorziening. 

Donderdag 28 maart heeft wethouder Hans Krieger van zaanstad een statement afgegeven naar aanleiding van het onderzoeksrapport van over de Biomassacentrale in Zaandam.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem