Datum: 17-07-2014

Reinout Woittiez vertrekt als algemeen directeur bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied vanwege zijn benoeming tot algemeen directeur van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie met ingang van 1 september 2014. Vanaf die datum zal adjunct directeur Amida Michael de functie van algemeen directeur waarnemen.

Vanaf de formele start van de Omgevingsdienst NZKG (begin 2012) heeft Reinout Woittiez leiding gegeven aan de opzet en opbouw van de organisatie.Inmiddels zijn 320 medewerkers werkzaam bij de dienst, die is ontstaan uitsamenvoeging van de milieu- en bouwonderdelen van de Provincie Noord-Holland en de gemeenten Amsterdam, Haarlemmermeer en Zaanstad. De Omgevingsdienst NZKG kent inmiddels 9 deelnemende overheden (8 gemeenten en 1 provincie) en werkt daarnaast structureel voor 16 overige overheden (14 gemeenten en de provincies Utrecht en Flevoland).

Reinout Woittiez over zijn vertrek bij de Omgevingsdienst NZKG :

“Ik kijk op deze bouwperiode terug in grote dankbaarheid. Het is een voorrecht zo’n hoog professionele dienst te hebben mogen oprichten in zo’n boeiend en dynamisch gebied als het Noordzeekanaalgebied, vol met mensen die er graag wonen en werken in een schone en veilige leefomgeving. En het is een groot goed dat we ons als dienst in onze maatschappelijke opgave ondersteund weten door de 9 deelnemende partijen. Nu de organisatie er staat komt het aan op een ontwikkelslag naar slimmer en innovatiever werken. Die stap mag mijn opvolg(st)er maken met de dienst, de medewerkers zijn er klaar voor!”

Voorzitter Theo Weterings (burgemeester van Haarlemmermeer): “Ik feliciteer Reinout Woittiez namens het Dagelijks Bestuur van de Omgevingsdienst NZKG met zijn nieuwe benoeming en dank hem voor zijn inzet. Inmiddels is de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur gestart, waarbij het zoekprofiel toegesneden is op de nieuwe fase die de Omgevinsgdienst nu ingaat”.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem