actiedag ketentoezicht industrieterrein De Liede in Haarlemmermeer

Datum: 07-11-2023

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) heeft woensdag 1 november samen met diverse andere organisaties deelgenomen aan de actiedag ketentoezicht. Tijdens deze actiedag voerden de verschillende organisaties die op dezelfde keten toezicht houden gezamenlijk controles uit. De toezichthouders bezochten op het industrieterrein De Liede van de gemeente Haarlemmermeer twee locaties en controleerden hoe bedrijven omgaan met het demonteren van autowrakken en of er sprake is van illegale uitvoer van autowrakken naar het buitenland.

Overtredingen

De controle vond plaats bij een garagebedrijf met handel in auto’s gelegen aan de Spaarnwouderweg en Dynamoweg. De deelnemers aan de actiedag waren in twee groepen verdeeld. Zo konden zij op beide locaties gelijktijdig controleren, elk vanuit hun eigen specialisme. Zowel de OD NZKG, de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) en de politie constateerden diverse overtredingen. De administratie van het bedrijf wordt nader onderzocht. De Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T) en de politie onderzoeken sommige uitkomsten nog samen met de douane.

Actiedag

De actiedag is onderdeel van een pilot ketentoezicht autowrakken. Bij dit project zijn diverse partners betrokken, zoals IL&T, de politie, RDW en het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) en de OD NZKG.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gebracht van onze werkzaamheden en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem